Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

In de wijk

De huisartsenpraktijk werkt actief samen met disciplines in de wijk op het gebied van welzijn en gezondheid. Ontdek hieronder wat dit voor u betekent!
de stap naar gezonder

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezond leven

We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden. Een gezond leven helpt daarbij. Voor iedereen betekent een gezond en fijn leven wat anders. We hebben daarin allemaal onze eigen uitdagingen en wensen. Welke stap zet u richting een gezonder leven? Om u te helpen is er het platform 'destapnaargezonder' Hier vindt u leuke en handige tips, activiteiten en hulpmiddelen.

Waar kunt u mee aan de slag?

De website is anders dan andere zelfhulpwebsites. Het richt zich op zowel fysieke, sociale als mentale fitheid, is helemaal gratis en is onafhankelijk van bestaande organisaties en websites.

DE STAP naar Gezonder

Ondersteuningspunt digitalisering

Computerspreekuur

Iedere woensdag - van 16:00 tot 17:30 uur - kunt u gebruik maken van het gratis computerspreekuur van SonenBreugelVerbindt in het Vestzak Theater.

Alle inwoners van Son en Breugel kunnen hier zonder afspraak binnenlopen als zij hulp nodig hebben bij digitale diensten. Zo kunt u hier bijvoorbeeld terecht voor het maken van uw afspraak voor de jaarlijkse griepprik via vaccinatieplanner.nl, het verkrijgen van een Digi-D, hulp bij het gebruik van de patiëntenportaal MijnGezondheid.net of de MedGemak-app en nog veel meer vragen! Kijk in de activiteitenagenda van SonenBreugelVerbindt.nl voor meer informatie:
SonenBreugelVerbindt - activiteitenagenda

Eventueel kunnen zij u ook adviseren over het volgen van een (gratis) cursus in samenwerking met SonenBreugelVerbindt en de Bibliotheek.

Informatiepunt Digitale Overheid (bibliotheek)

Wilt u iets regelen via de computer en kunt u wel wat hulp gebruiken? Het Informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek biedt u gratis hulp. Oók als u geen lid bent van de bibliotheek! Kom eens langs. We helpen u verder of verwijzen u door naar de juiste organisatie.

Meer informatie en adres(sen) vindt u op de website van het Informatiepunt .

DigiHulplijn

U kunt met uw vragen over uw computer, laptop, mobiel of tablet ook gratis terecht bij de DigiHulplijn. Van maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en 17:00 uur te bereiken via +31 800 15 08.

Gezondheids- en welzijnsplatform

Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD)

Het CMD kan u helpen bij vragen over onder andere opvoeding, WMO-begeleiding, -hulpmiddelen en -dagbesteding voor volwassenen, maatschappelijke ondersteuning, omgaan met geld, werk en inkomen, preventieve hulp, vrijwilligerswerk en mantelzorg.

CMD Son en Breugel

Son en Breugel Verbindt

Son en Breugel Verbindt is een bewonersinitiatief - bestaande uit vrijwilligers uit het dorp - dat is bedoeld om bewoners te betrekken en vooral verbinden, om gezamenlijk het welzijn in Son en Breugel te vergroten.

Son en Breugel Verbindt

WIJeindhoven

Binnen de gemeente Eindhoven is Stichting WIJeindhoven dé plek voor (tijdelijke) ondersteuning op het gebied van wonen, werken, ontmoeten, opvoeden, vervoer en inkomen. Ook helpt WIJeindhoven u met het ontdekken van uw talenten, mocht u die willen inzetten voor de buurt.

Waar vindt u WIJeindhoven?
WIJeindhoven werkt met acht wijkteams. U vindt het WIJteam bij u in de buurt via www.wijeindhoven.nl/contact. Wekelijks zijn er op iedere locatie inloopspreekuren. U kunt hier zonder afspraak naar toe voor een gesprek met een van de medewerkers van WIJeindhoven. U kunt ook bellen via +31 40 238 89 98 (maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur) of mailen naar info@wijeindhoven.nl. Of kijk op de website van WIJeindhoven.

naar WIJeindhoven.nl