We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Het streven van huisartsenpraktijk Rijnlaan is om in de wijk een breed zorgaanbod dicht bij huis te bieden. Positieve gezondheid speelt hierbij een belangrijke rol. Dit betekent dat er naast ziekte of gezondheidsaandoeningen, ook oog is voor de mens achter de klacht.
Naast medische hulp van de huisarts of ondersteuning vanuit de praktijkondersteuners, is nu ook Manon Houtman van Bazanta gevestigd binnen praktijk Rijnlaan. Zij is op dinsdag aanwezig en werkt op basis van haptonomie, massagetherapie en MNRI. Dit is geschikt voor jong tot oud.
Voor wie?
Haptonomie en massagetherapie bij Manon zijn geschikt voor volwassenen. MNRI is mogelijk vanaf 2 jaar. Momenteel is de oudste cliënt 94 jaar.
Wanneer haptonomie?
Haptonomie helpt om zicht en grip (terug) te krijgen op je gevoels- en belevingswereld. Er is aandacht voor de stemmetjes in je hoofd én de signalen van je lichaam. Dit onderzoeken we op basis van zowel gesprek als ervaringsgerichte oefenvormen. In het moment zelf krijgen we zicht op je gedachten, gevoelens en gedrag. Dit biedt kansen voor verandering, die we naar het dagelijks leven zullen vertalen. Doel is om grip terug te krijgen zodat je weer lekker in je vel komt te zitten.
Wanneer massagetherapie?
Voornamelijk spanninggerelateerde fysieke klachten of het voorkomen van die klachten zijn een goede reden voor massagetherapie. Technieken waar Maon het meest gebruik van maakt komen uit de sport- en bindweefselmassage en triggerpointtherapie. De Dorn-methode helpt bekken en wervels in balans te houden. En waar nodig werkt Manon samen met de fysiotherapeut, osteopaat of chiropractor.
Wanneer MNRI?
MNRI is een opkomende behandelmethode die helemaal terug gaat naar de basis van onze ontwikkeling. Omdat er wordt samengewerkt met het zenuwstelsel is het betekenisvol op allerlei gebied. Denk aan stress, trauma, medisch onverklaarbare klachten en/of onbegrepen gedrag. Maar bijvoorbeeld ook als je moeite blijft houden met bepaalde bewegingen, schoolse vaardigheden of als er sociale/emotionele uitdagingen zijn.
Op basis van gesprek en met hulp van aanraking en beweegvormen onderzoeken we waar kansen liggen en gaan samen aan de slag om herstel plaats te laten vinden.
N.B. MNRI is ideaal in te zetten naast trajecten bij de psycholoog of de psychomotorische therapie (voor kinderen).
In relatie tot fysiotherapie vormt MNRI een voorstadium. Wanneer reflexen goed geïntegreerd zijn, kan ook de opbouw van kracht, conditie en coördinatie bij de fysiotherapeut beter plaatsvinden.
Bij wie kom je terecht?
Mijn naam is Manon Houtman, ik ben 31 jaar en groeide op in Son. Inmiddels woon ik samen in Eindhoven en ben ik veel buiten te vinden als ik niet aan het werk ben.
In mijn werk vind ik het belangrijk om tot de kern van een probleem te komen; de oorzaak te herleiden en symptoombestrijding te voorkomen.
Afspraak maken of meer informatie?
Als je een afspraak wilt maken of mogelijkheden wilt bespreken, neem contact op met Manon zelf.
E-mail: info.bazanta@gmail.com
Telefonisch: +31 6 476 405 11.
Vanaf juni 2023 is Renate van den Brink een nieuw gezicht binnen ons team. Ze is werkzaam als praktijkondersteuner Somatiek met als aandachtsgebieden diabetes, cardiovasculair risicomanagement, Astma/COPD en Stoppen met Roken.
Renate neemt de werkzaamheden over van Titia Rens. Titia heeft helaas wegens ziekte moeten stoppen met werken. De tijdelijke invalster Ingrid van Bussel kunt u nog treffen bij de cursus Gezond voor Hart en Vaten.
Maaike Hoek miste haar werk als doktersassistente en is om die reden gestopt met werken in onze praktijk.
Verder willen we u ook mededelen dat dr. Lotte van den Nieuwenhof helaas wegens ziekte heeft moeten besluiten haar werkzaamheden voorlopig neer te leggen. Zij is de komende tijd dus niet aanwezig op de praktijk en u kan ook geen afspraak bij haar inplannen.
Krijgt u elk jaar automatisch een oproep om bloed te komen prikken in verband met diabetes of (risico op) hart en vaat ziekten? Dan zou het kunnen dat u dit jaar eerder of juist later dan u gewend bent een oproep krijgt. Om administratieve redenen hebben we ervoor gekozen om voortaan de jaarlijkse oproepen te koppelen aan de geboortemaand van de patiënt.
BELANGRIJK
Meld u hier aan voor het zorgnieuws.