Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Griepprik en pneumokokkenprik

Het najaar komt eraan, dat betekent dat het weer bijna tijd is voor de jaarlijkse griep- en pneumokokkenvaccinatie. Zoals voorgaande jaren zullen we weer op de praktijk vaccineren en om wachtrijen te voorkomen kan men online een afspraak inplannen via vaccinatieplanner.nl.

Krijgt u altijd een griepprik of komt u dit jaar in aanmerking voor de pneumokokkenprik? Lees dit artikel dan goed door.

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij kunnen bijvoorbeeld problemen aan het hart krijgen of een longontsteking. De griepprik zorgt ervoor dat uw afweer tegen het griepvirus verbetert waardoor u niet of minder ziek wordt van het virus.

Wordt u dit jaar 69, 70, 71, 72 of 73 jaar? Dan krijgt u ook een uitnodiging voor de gratis prik tegen pneumokokken (1x in de 5 jaar). U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. U krijgt de prik tegen pneumokokken dan in uw andere bovenarm. Meer informatie over pneumokokken leest u op de website van Thuisarts.
Thuisarts.nl

In week 40 versturen wij de uitnodigingen voor beide prikken en de vaccinatieronde zal plaatsvinden in de praktijk op WOENSDAG 25 oktober van 14:00 tot 18:00 uur.
Gelieve hierbij de algemene coronaregels in acht te nemen en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden van anderen.

Indien de assistente of huisarts afgelopen jaren bij u thuis kwam omdat u absoluut niet in de mogelijkheid bent om zelf naar de praktijk te komen, zullen wij dit nu weer doen en ontvangt u van ons een telefoontje.

Indicaties om te vaccineren zijn: leeftijd boven 60 jaar, diabetes, hart-, long- of nierziekten, obesitas, neurologische aandoeningen en verminderde weerstand (door ziekte of door medicatie).

Heeft u na 13 oktober geen oproep ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor een van beide prikken, overleg dan even met onze assistente.

Meer informatie over de griepprik kunt u vinden op de volgende websites:

Meer informatie over de prik tegen pneumokokken vindt u bij Thuisarts: