Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Campagne ‘Verklein je kans op diabetes type 2'

Publicatiedatum:

Campagne ‘Verklein je kans op diabetes type 2. Doe de Diabetes Risicotest’  Diabetesfond luidt de noodklok!

 

Recent in Goedemorgen Nederland waarschuwde Iris de Vries, voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl én huisarts, voor het groeiende aantal mensen met prediabetes, een voorstadium van diabetes type 2. Met maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders die hiermee rondlopen, luidt het Diabetes Fonds de noodklok en start een campagne ‘Verklein je kans op diabetes type 2. Doe de Diabetes Risicotest’. 

Iris benadrukt: "Prediabetes is een sluipmoordenaar die iedereen kan treffen. Het kan wel 10 tot 15 jaar duren voordat het zich ontwikkelt tot diabetes type 2, zonder dat je klachten ervaart. Toch kan het al aanzienlijke schade aanrichten, voornamelijk door een ongezonde leefstijl: slechte voeding, te weinig beweging, of overmatige stress. 

Het aantal mensen met prediabetes stijgt gestaag, daarom is het belangrijk om het in een vroeg stadium te ontdekken. Doe de diabetes risicotest. Een rode uitslag geeft aan dat een bezoek aan de huisarts belangrijk is. Samen met jou kan de huisarts kijken aan de hand van bijvoorbeeld het Leefstijlroer, op welke leefstijlfactoren verbetering mogelijk is. De hele uitzending bekijken? (vanaf 09:00)  

Verklein je risico op diabetes type 2 
Doe de Diabetes Risicotest